Publisert på

Nye eiere av Grorud Gård og Feriehunden.no

Her er gjengen som flytter inn på Grorud Gård i juni 2018:) Vi ønsker gamle og nye kunder og bekjentskaper hjertlig velkommen til et godt samarbeid. Vi er en dyrekjær familie med livslang realkompetanse som tilbyr din hund, katt og hest et flott sted å være. Vi kan tilby hunden din turer  og aktiviteter i fantastiske omgivelser, nye 2 og 4 beinte venner, og du kan være 100% sikker på at din kjære hund/ katt blir tatt vare på på beste måte når den bookes inn til et ferieopphold her hos oss:)

Publisert på

Anbefalt hundebok

Hvis jeg skulle ryddet bokhylla og kun beholdt en av mine hundebøker så skulle det vært «Lydighetstrening i teori og praksis» av Cecilie Køste og Morten Egtvedt. Den er tykk som en bibel, men samtidig lettlest som en barnebok og særdeles innholdsrik. Det er en type bok som du leser igjennom en til to ganger, og etter det bruker du den som oppslagsverk resten av ditt aktive hundeliv. Jeg kan den nærmest utenatt, men fortsatt skumleser jeg flere kapitler i forkant av hvert hundekurs eller foredrag jeg holder.

Jeg har også brukt boka som pensum følgende steder jeg har vært engasjert som kursholder:

Boka spesialiserer deg innen alle de nødvendige teoretiske emner fra annerkjent læringspsykologi, og du vil kunne diskutere disse emnene med eksperter innen fagfeltet på et nærmest filosofisk nivå forutsatt at du setter deg godt inn i boka. Canis markedsfører boka som en bok for de som ønsker å drive med konkurranserettet lydighetstrening, men spør du meg så egner den seg for alle som driver med hund uansett nivå.

Boka kjøper du billigst fra Canis sine websider, og i skrivende stund koster den kr 485,-

Lydighetstrening i Teori og Praksis
Lydighetstrening i Teori og Praksis

 

 

Publisert på

Hvordan klippe klør på hunden?

Daglig kommer det hunder til oss med overkant lange klør og da gjerne med et ønske fra eieren om vi kan klippe klørne. Mange sliter med kloklipp fordi hunden har sorte klør, og andre fordi hunden har lyse klør, men da med lange nerver. Det er også et fåtall eiere som ikke får til å klippe klør da hunden er særdeles redd eller aggressiv.

Først en runde anatomi rundt hundeklør. 

Hunders klør kan minne om et «ørnenebb», der det er en markant, tynn krok helt på tuppen av «nebbet». Personlig ser jeg aldri på fargen, eller hvor lang nerven måtte være på en hundeklo. Jeg klipper rett og slett av kloen rett før denne «ørnekroken» (se bilde).

kloklipp

Valg av verktøy.

Så til valg av klotang eller klotenger. Ofte har hundeeiere med store hunder store klotenger, og i motsatt fall hundeeiere med små hunder har små klotenger. Her på hundepensjonatet har alle medarbeiderne hver sin favoritt, men en type som utmerker seg som mest brukt er klotangen «Millers Forge» modell 743C. Fordelen med denne er at den skjærer kloen mer enn den klipper. Hunden opplever dermed et mildere press på kloen som igjen kan føre til mindre ubehag og redsel. Mange hunder vil ikke engang merke at det er kloklipping på gang ved bruk av denne klotangen.

 

Publisert på

Hvorfor har vi Førerhunden på venstre side?

Hver gang jeg stiller dette spørsmålet svarer folk: «for da har vi hunden vekk fra trafikken selvfølgelig…», men er det virkelig så enkelt?

Det er flere grupper som har hatt innflytelse på hvordan vi trener og holder hunder den dag i dag. Noe som også er grunnen til begrepsforvirring og ueninghet mellom grupperingene i hundemiljøet.

Innflytelsesrike grupperinger innen hundetrening:

  • Biologer / Etologer
  • Psykologer / Læringspsykologi
  • Veterinærmedisin
  • Millitær tradisjon (?)
  • Ofte dyktige, men ufaglærte hundetrenere

Alle som driver med hund henter støtte for sine påstander fra disse forskjellige grupperingene. Ord som Lederskap, Fremad marsj, helt om etc kommer fra Militære tradisjoner. Ord som dominans, hirarki, flokk etc er hentet fra biologien og ord som forsterker, belønning, straff etc er hentet fra psykologien. Med så sterke og forskjellige faggrupperinger i bakhånd er det ikke rart det blir forvirring når en snakker om hundefaget. Det blir ikke stort bedre av at de færreste er bevisst sitt faglige utgangspunkt og at en låner begreper fra alle kanter.

I og med at de også i England har hunden på sin venstre side kan vi gå ut i fra at det i utganspunktet ikke har noe med trafikken og gjøre. Personlig har jeg tro på at det er militær tradisjon. Militæret var de første som begynte med organisert trening av hund og da de allerede hadde tradisjon for marsjering, mønstring og marsjoppvisninger er det naturlig å tro at hunden her fikk sin naturlige plass på hundeførerens venstre side.